Vilniaus senamiestyje įsikūręs restoranas „Georgian House“ kviečia paragauti tradicinių patiekalų, kuriuos ruošia tikri gruzinai. Tai vieta, kurioje vyrauja svetingumas ir maloni atmosfera. Visai kaip svetingajame Sakartvele!
Tradiciški gruziniški patiekalai
Sotus ir beprotiškai gardus – toks yra kiekvienas tradicinis gruziniškas patiekalas. Išragaukite chačiapurius su daug sūrio, baklažanų suktinukus su graikiniais riešutais, chinhalius su aromatingu sultiniu ir mėsa, tradicinę duoną bei, žinoma, ypatinguosius šašlykus! Gruzinai dievina mėsos bei tešlos patiekalus ir, kadangi gyvena Europos ir Azijos sankirtoje, yra apjungę graikų, mongolų, turkų ir arabų kulinarines tradicijas.
Chinhaliai – tai tradiciniai koldūnai, dažniausiai gaminami su mėsos faršo, kalendros, svogūno ir česnako įdaru. Kartais vietoje mėsos (džiugi žinia vegetarams!) dedamas sūris, grybai ar virtos bulvės.
Aromatingas vynas
Pasaulyje pagarsėjęs ir gruziniškas vynas. Jei netrūksta drąsos, restoranas „Georgian House“ kviečia paragauti jo iš tikro rago. Vyno kultūra Gruzijoje siekia jau daugiau nei 8000 metų. Jei kada nors viešėjote Sakartvele, tikriausiai esate patyrę gruzinų svetingumą: prie jų stalo be įpiltos vyno taurės neatsisės joks svečias.
Atkeliaukite į restoraną kartu su visa šeima ir būriu draugų. Pajuskite kartvelų dvasią visai kaip Gruzijoje – šalyje, kur prie stalo sėdama su galybe žmonių, klegama, juokiamasi, skanaujama ir dalijamasi ypatingomis istorijomis.