Lokys - Lietuvos miško gėrybėmis stalą nukrausiantis restoranas Vilniuje. Antros kartos šeimos, šis restoranas imituoja Lietuvos didikų laikus, kuomet stalai lūždavo nuo valgių, tokių kaip mėsa, riešutai, grybai bei uogos. Restorano Lokys tikslas yra atkurti būtent tuos laikus. Kiekvienas jų gaminamas patiekalas yra derinamas su Lietuvos viduramžių laikų bei šiuolaikinėmis maisto gaminimo tradicijomis. Restorano meniu prie kiekvieno valgio yra nurodytas amžius, iš kurio jis yra kilęs, ir pateikiami tam tikri istoriniai faktai. Restorano Lokys meniu yra iš tiesų itin platus, todėl apžvelkime tik pagrindines jo kategorijas.
Lokys. Žvėrienos patiekalai:
1) Kunigaikščio Gediminio pamėgtas šernienos kepsnys
2) Žygimanto Augusto išgirti stirnienos kapsneliai
3) Restorano "Lokys" vaišės (stirnienos ir šernienos kepsniukai, žvėrienos dešrelė)
4) Bebrienos troškinys
5) Žvėrienos dešrelės
6) Bulviniai kukuliai su žvėriena
Kaip matome, patiekalų pavadinimai yra tikrai unikalūs, ir simbolizuoja Lietuvos viduramžių praeities laikus. Šie originalūs patiekalai yra tikrai verti kiekvieno kąsnio! O dabar keliaujam prie mėsos ir žuvies patiekalų:
1) Žygimanto Senojo skanautas jautienos antrekoto kepsnys RIB EYE
2) Anties šlaunelės confit
3) Kiaulienos nugarinės kepsnys
4) Vytauto Didžiojo išaukštintas šamo filė kepsnys
O kaipgi be desertų?
Lokys. Desertai:
1) Riešutų tartaletė su sūdyta karamele
2) Sluoksniuotas šokolado desertas su avietėmis
3) Ruginės duonos gardumynas (su lazdynų riešutais, spanguolių uogiene ir degintu morengu).
Kaip matote, restorano Lokys patiekalai tikrai nestokoja nuo seno vartojamų Lietuvos miško gėrybių. Mes siūlome visiems išalkusiems būtinai išbandyti šį restoraną Vilniuje, ir tikrai nepasigailėsite sutikę tokią didelę skonių įvairovę.